Tournedos met rode-wijnsaus
2014-09-02- Keuken:Frans
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Tournedos met rode-wijnsaus. Verrukkelijk smakelijk!
Ingredienten
• Pancoating (webshop)
• 50 dl rode wijn
• 50 dl runderfond
• ¾ sjalotje, fijngesnipperd
• 100 gram tournedos
• Peper en zout
Bereidingswijze
Neem het vlees 30 minuten voor gebruikt uit de koelkast. Verhit pancoating in een sauspan en fruit de sjalotjes. Voeg de rode wijn aan de sjalotjes toe en laat dit op zacht vuur tot 0.5 dl inkoken. Voeg de fond aan de wijn toe en laat de saus tot de helft inkoken. Dep de tournedos droog met keukenpapier en kruid het vlees met versgemalen peper. Verhit pancoating in een koekenpan en bak het vlees aan beide zijden ca. 3-5 minuten. Breng de rode wijnsaus op smaak met zout en peper. Spray wat pancoating door de rode wijnsaus en laat deze niet meer koken. Breng de tournedos op smaak met zout. Serveer de rode wijnsaus over het vlees. Lekker met gepofte aardappel en een groene salade.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.