Slanke Hachee
2014-12-31- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Geavanceerd
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 3:30 h
Een verrukkelijk gerecht. Extra lekker met een ‘rijke’ salade: Slanke Hachee.
Ingredienten
• 1 scheutje azijn
• 250 gram champignons
• 100 gram gekookte zilvervliesrijst
• 4 stuk(s) kesbeke augurken
• 2 stuk(s) kruidnagel
• 2 takje(s) laurierblad
• 100 gram magere runderlappen
• 2 stuk(s) paprika’s
• sambal oelek naar smaak
• 1 blikje tomaten puree
• 2 stuk(s) uien
• 1 snufje zout en peper
Bereidingswijze
1. Kruid het vlees met wat peper en zout (wees matig met zout!). Verhit vervolgens de Panspray in een braadpan. Bak hierin het vlees goudbruin met het deksel op de pan. Voeg de uien toe. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes zodat ze later gemakkelijk terug te vinden zijn. Voeg dan de kruiden toe aan het vlees. Roer het geheel goed door en laat op een laag vuur doorbakken tot de uien glazig zijn.
2. Voeg de fijngesneden champignons, paprika’s en augurkjes en vervolgens ook de azijn, sambal oelek en tomatenpuree toe. Zet het vuur laag, en laat het geheel ongeveer 3 uur stoven. Roer het geheel regelmatig even om.
3. Bereid wanneer de hachee bijna klaar is, de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Serveer de hachee samen met een salade.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
gepost door kathleen Op 31 juli 2015
Echt super lekker gerecht. Makkelijk te bereiden en zelfs mijn drie zoontjes smulden ervan.
gepost door Peter Verbeek Op 29 juli 2016
Erg lekker, ik vind 1 eetlepel sambal wel wat pittig, zou de volgende keer minder toevoegen.
gepost door Dick Sandbergen Op 18 augustus 2016
Ik heb het recept aangepast, dank voor je reactie.