Spaghetti met rodewijn-gehaktsaus
2014-09-17- Keuken:Italiaans
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een heerlijke Italiaans gerecht. Spaghetti met rodewijn-gehaktsaus
Ingredienten
• ¼ eetlepel fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries)
• ¾ teentje knoflook, fijngehakt
• Pancoating (webshop)
• ½ pot geroosterde paprika’s
• 100 ml rode wijn
• 100 gram spaghetti
• 100 gram tartaar
• ½ ui, grof gesneden
• ¼ vleesbouillontablet
Bereidingswijze
In braadpan ui en knoflook in pancoating zachtjes glazig bakken. Op bord scheppen. In “bakvet” tartaar op hoog vuur in circa 5 min. rul bakken. Uimengsel met kruiden en peper naar smaak door gehakt scheppen. Bouillontablet erboven verkruimelen, wijn in braadpan schenken en gehaktsaus 15 min. zachtjes laten sudderen. Spaghetti beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking. paprika’s laten uitlekken, droogdeppen en in grove stukken snijden. Paprika door gehaktsaus scheppen en even meeverwarmen. Spaghetti afgieten, over twee borden verdelen en gehaktsaus erop scheppen. Lekker met een salade van tomaat met rucola. Wijnadvies: een sappige, fruitige, volle en zachte rode wijn (Moncaro Sangiovese, Italie, EUR 2,99)
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.