Vegetarische lasagne
2014-12-31- Keuken:Italiaans
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 1:20 h
Een heerlijke vegetarische lasagne.
Ingredienten
• 1 stuk courget in stukjes
• 1 scheutje droge witte wijn
• 2 stuk(s) ei
• 1 takje gehakte basilicum
• 100 gram gekookte volkoren lasagnebladeren
• 75 ml magere kwark
• Pancoating (webshop)
• 1 stuk paprika in stukjes
• 1 scheutje tomatenketchup (webshop)
• 2 stuk tomaten in stukjes
• 1 stuk ui
• 1 snufje zwarte peper
Bereidingswijze
1. Verhit de oven voor op 190° Celcius.
2. Verhit wat Panspray in een pan. Bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en laat 2 minuten doorbakken. Voeg dan ook de stukjes tomaat, een scheut witte wijn en de verse basilicum toe. Laat het geheel 5-10 minuten sudderen tot alle groenten zacht zijn.
3. Giet een laagje van het groentemengsel in een ovenschaal en bedek met een laag volkoren lasagnebladen. Herhaal dit tot de saus op is, en eindig met een laag saus.
4. Klop de magere kwark los met het ei. Breng op smaak met wat peper. Schep het mengsel vervolgens bovenop de schotel.
5. Zet de schaal voor 50 minuten totdat de bovenkant bruin wordt.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.