Spaanse rode kool met sinaasappel en rookvlees
2014-12-09- Keuken:Spaans
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 1:15 h
Een heerlijk frisse Spaanse gerecht: Spaanse rode kool met sinaasappel en rookvlees.
Ingredienten
• 1/5 kleine rode kool (
• 900 gram kruidnagels
• 25 ml rode wijn
• 3 plak(ken) rookvlees ovenschaal en aluminiumfolie
• ½ sinaasappels
• 1/5 theelepel tijm zout en versgemalen peper Pancoating (webshop)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 *C (hetelucht 175 *C). Snijd de rode kool in 12 parten, leg deze in een ovenschaal en steek in elk stuk een kruidnagel. Was en rasp de schil van 1 sinaasappel. Schil de sinaasappel en snijd hem in plakken. Leg de plakken sinaasappel tussen de parten kool. 2. Pers de andere sinaasappel uit. Roer in een kom het sinaasappelsap met de rasp, wijn en tijm door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en schenk het over de kool. 3. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat de kool circa 1 uur in de oven garen. 4. Verwarm de ovengrill voor. Verwijder de folie. Neem de kruidnagels uit de kool en leg op elk stuk kool een plak rookvlees. Plaats de ovenschaal circa 3 minuten onder de grill tot het rookvlees knapperig is. Heerlijk met een kleine gestoofde hamlap of kipfilet en aardappelpuree.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.