Romige pasta met kip en courgette
2014-10-23- Keuken:Italiaans
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 25m
Een heerlijke romige pasta met kip en courgette.
Ingredienten
• Aluminiumfolie
• 25 ml campina kookroom light
• ½ courgette
• 12,50 gram geraspte 20+ kaas
• 62,50 gram kipfilet, in blokjes
• ½ teentje knoflook
• Pancoating (webshop)
• 1/7 tuinkruidenbouillontablet
• ¼ ui, gesnipperd
• 100 gram volkoren pasta
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Halveer de courgette in de lengte en snijd ze vervolgens in plakjes. Verhit de pancoating in een hapjespan. Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze in 4-5 minuten rondom bruin. Schep de kipblokjes uit de pan en houd ze (onder aluminiumfolie) warm. Bak de ui en plakjes courgette 5 minuten in het achtergebleven “bakvet”. Voeg de kip aan de courgette toe en pers het teentje knoflook erboven uit. Fruit de knoflook 1 minuut zachtjes mee. Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de kookroom toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken. Voeg peper naar smaak toe. Schep de pasta door de saus. Bestrooi met de geraspte kaas. Tip: Wie van pittig houdt, kan met de room 1-2 eetlepels (grove) mosterd toevoegen aan de saus.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.