Pasta Bolognese
2014-04-07- Keuken:Italiaans
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 10m
- Kooktijd: 10m
- Gereed: 20m
Pasta Bolognese een heerlijk en eerlijk recept. Pure Italiaanse eenvoud.
Ingredienten
- 100 gram rundertartaar
- 125 gram champignons
- half blik gepelde tomatenblokjes
- klein teentje knoflook
- halve ui
- half blikje tomatenpuree (klein)
- Stevia vloeibare zoetstof (webshop)
- kerriepoeder
- peper en zout
- sambal oelek of cayennepeper
- Parmezaanse kaas
- verse basilicum
- Pancoating (webshop)
Bereidingswijze
Pancoating in pan verhitten en rundertartaar bakken. Redelijk snel de gesnipperde ui en champignons aan de tartaar toevoegen en meebakken. Knoflook persen en toevoegen aan tartaar en even meebakken. Peper, zout, beetje kerriepoeder en sambal oelek voor de pittigheid toevoegen en alles even meebakken. Gepelde tomaten uit blik ontdoen van kroontje en in kleine stukjes snijden of prakken met een vork en toevoegen aan het tartaarmengsel, evenals de tomatenpuree. Alles verwarmen. Zoetstof naar smaak toevoegen, evenals de andere kruiden!
Volkoren pasta apart koken. Saus over de pasta doen en bestrooien met Parmezaanse kaas, verse peper uit de pepermolen en fijngeknipte verse basilicum!
Smakelijk eten van deze overheerlijke Pasta Bolognese. Dit gerecht is overigens heel goed in grotere hoeveelheden te maken en in te vriezen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.