Knoflooktomaten
2014-04-14- Keuken:Italiaans
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 20m
- Kooktijd: 20m
- Gereed: 40m
Heerlijke knoflooktomaten uit de oven met ham, verse kruiden en Parmezaanse kaas. Lekker met pasta en een frisse salade van komkommer.
Ingredienten
• 80 gram achterham
• 20 gram parmezaanse kaas
• 3 vleestomaten
• 1 ½ teentje knoflook
• ½ bosje basilicum
• ½ bosje peterselie
• 3 blaadjes salie
• versgemalen peper
• zout
Bereidingswijze
Tomaten pellen, in stukken snijden en in een ovenschaal leggen. Zout en peper toevoegen. De achterham in stukjes snijden en verdelen over de tomaten. De kruiden wassen, droog deppen, fijnhakken en over de tomaten verdelen. De knoflook uitpersen en ook op de tomaten doen. De kaas erover strooien, de schaal op het rooster in de oven zetten en in ca. 20 minuten op 175ºC laten garen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.