Fusillisalade
2014-06-14- Keuken:Italiaans
- Menugang:Salades
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Heerlijke frisse pastasalade (Fusillisalade) met magere ham, groente en sinaasappel.
Ingredienten
• 60 gram magere achterham, in dikke plakken
• 40 gram magere geraspte kaas
• 100 gram gekookte fusilli
• 100 gram broccoli
• 1 rode paprika
• 1 gele paprika
• 1 sinaasappel
• ¼ eetlepel azijn
• ¼ teentje knoflook
• Pancoating (webshop)
• Verse basilicum naar smaak
• Zout
• Peper
Bereidingswijze
Paprika’s 20 minuten in de oven zacht laten worden (225*), wel keren na 10 minuten. Uit de oven halen, afdekken en af laten koelen. Ondertussen de fusilli koken, afgieten en af laten koelen. Broccoli in kleine roosjes 4 minuten koken, afgieten en af laten koelen. Maak een inkeping in de paprika’s en vang het vocht op, verwijder het vel en de zaadlijsten. Vruchtvlees in reepjes snijden. Snijd de ham in blokjes. Pers de sinaasappel uit en meng het sap met het vocht van de paprika’s. Knoflook erboven uitknijpen. Basilicum erboven fijnknippen en wat Pancoating en de azijn toevoegen. Goed mengen, evt. met staafmixer. Fusilli, paprikareepjes, ham, geraspte kaas en broccoli mengen met saus. Eventueel nog wat zout en peper erbij. Goed doorscheppen en koud serveren.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.