Chinese koolrolletjes met gehakt
2014-10-16- Keuken:Chinees
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 25m
Verrukkelijke Chinese koolrolletjes met gehakt
Ingredienten
• ½ grote ui
• 6 grote witte koolbladeren
• ¾ teentje(s) knoflook
• ½ theelepel nootmuskaat
• Peper, zout
• ½ Spaanse peper
• 100 gram tartaar
• ½ eetlepel verse peterselie
Bereidingswijze
Haal het dikste gedeelte van de nerf uit de witte koolbladeren. Breng water in de pan aan de kook en laat de bladeren stuk voor stuk daarin slap worden. De bladeren uit laten lekken op een schone doek. De tartaar aanmaken met geraspte ui, geperste knoflook, gesneden Spaanse peper, peper, zout, peterselie en de nootmuskaat. Vorm van de tartaar 12 rolletjes en verpak die in de koolbladeren. Leg deze op een stoommandje en zet deze in een pan met een laagje kokend water. Stoom de rolletjes in een half uur gaar.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.