Steak op Oosterse wijze
2014-10-22- Keuken:Chinees
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een lekker stukje vlees. Steak op Oosterse wijze.
Ingredienten
• ½ teentje knoflook
• ¼ limoen
• 5 gram munt
• Pancoating (webshop)
• 20 ml sojasaus
• 100 gram steak
• 4 gram verse koriander
• Stevia zoetstof (webshop)
Bereidingswijze
Pel en pers de knoflook. Roer een marinade van de knoflook met de sojasaus en de zoetstof.Snij de steak in blokken, schep ze door de marinade en laat het ca. 1 uur staan. Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C). Pers de limoen en pureer het sap met de koriander, de munt en wat pancoating tot een saus. Breng op smaak met zout en peper. Doe het gemarineerde vlees in een ovenschaal en zet deze in het midden van de oven. Braad het vlees in ca. 15 minuten gaar. Bedruip het vlees regelmatig met de marinade. Serveer het vlees met de kruidensaus. Serveer met rijst en haritcots vert of groene asperges.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.