Provencaals stoofpotje
2014-10-04- Keuken:Frans
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 3:0 h
Een lekker Provencaals stoofpotje.
Ingredienten
• Basilicum en/of peterselie
• Bouillonblokje
• ½ grote tomaat
• ½ teentje(s) knoflook
• 100 gram magere runderlappen
• Pancoating (webshop)
• ½ rode paprika
• ½ rode ui
• ½ tak(jes) tijm
• Zout, peper
• 2 zwarte olijven (bij wijze van uitzondering)
Bereidingswijze
Bak in de pancoating het vlees rondom bruin, schep het uit de pan en bak de in partjes gesneden ui en geperste knoflook ca.. 10 minuten in de overgebleven pancoating. Voeg de paprika, ontvelde gesneden tomaat, tijm en fijngehakte olijven toe en bak alles nog 5 minuten. Leg het vlees terug in de pan en voeg het bouillonblokje toe met zoveel water dat het vlees net onder staat. Stoof het vlees gaar in 2,5 a 3 uur. Maak op smaak met zout en peper en strooi er voor het serveren een eetlepel grof gesneden basilicum of peterselie over. Lekker met zilvervliesrijst of volkoren pasta en een tomatensalade.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.