Kalfsschnitzel saltimbocca
2014-09-05- Keuken:Italiaans
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een smakelijk Italiaans gerecht. Kalfsschnitzel saltimbocca.
Ingredienten
• 25 dl droge witte wijn
• 100 gram kalfsschnitzel
• Pancoating (webshop)
• Peper
• 1 plak rookvlees
• 2 blaadjes verse salie
Bereidingswijze
Halveer de schnitzels en de plakjes ham. Leg op elk stuk schnitzel een blaadje salie en een plakje ham. Druk de ham goed aan en laat de schnitzels zo even liggen, dan plakt de ham vanzelf aan het vlees. Verhit de pancoating in een koekenpan en leg de stukjes vlees er met de hamkant naar beneden in. Bak deze kant 2-3 minuten bruin. Keer de schnitzels en bak de andere kant nog 2 minuten. Schenk de wijn langs de rand van de pan bij het vlees en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Lekker met brede pasta en gemengde salade. Tip: vervang de salie door 1 eetlepel fijngehakte verse Italiaanse kruiden.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.