Italiaanse gesmoorde kip

2014-05-25
Italiaanse gesmoorde kip
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 60m

Italiaanse gesmoorde kip met knoflook, sjalotje en rode wijn. Heerlijk gerecht bij pasta maar ook erg lekker bij aardappels uit de oven.

Ingredienten


• 100 gram kipfilet
Pancoating (webshop)
• ¼ theelepel Stevia zoetstof (webshop)
• 75 ml kippenbouillon van bv. opkikkertje of kruidenbuiltje van Honig
• 1 sjalotje
• ½ (klein) blikje tomatenpuree
• Peterselie, oregano, basilicum ( vers, diepgevroren of gedroogd)
• ½ teentje knoflook
• 25 ml rode wijn
• Peper
• Zout

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in mooie lange repen. Snipper het sjalotje fijn en hak de verse knoflook. Maak +/- 350 ml kippenbouillon van het kruidenbuiltje. Als je verse Italiaanse kruiden gebruikt, hak deze dan fijn. Neem een pan met deksel, spuit hierin de pancoating en verwarm de pan langzaam. Doe meteen de gehakte sjalotjes en knoflook erin en blijf erin roeren totdat deze gaan fruiten. Voeg de bouillon, de tomatenpuree, de rode wijn, Italiaanse kruiden, peper en zout en zoetstof toe en meng de saus goed. Breng de saus langzaam aan de kook. Proef even of er voldoende kruiderijen en zoetstof in zit naar uw smaak. Voeg dan de repen kipfilet (rauw!) toe. Laat het gerecht in 3 kwartier langzaam gaar sudderen. Als de saus nog niet ver genoeg ingedikt is, deksel wat verder open zetten zodat het vocht kan verdampen. Dit gerecht is lekker met zowel pasta, rijst als aardappels uit de oven. Serveer er groene groenten of een salade bij.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(3.8 / 5)

3.8 5 5
Beoordeel dit recept

5 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • vegetarische lasagne

    Vegetarische lasagne

  • Stoofpotje van kip met spinazie, salie en knoflook

    Stoofpotje van kip met spinazie, knoflook en salie

  • Tartaar caspanni

    Tartaar caspanni

  • Pasta-peperonata

    Pasta peperonata

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Spaghetti omelet met zomergroenten

Recipe Opmerkingen

Comment (1)

  1. gepost door Lisette reekers Op 22 november 2014

    Voor 2 – 4 pers.
    In plaats van italiaanse kruiden voeg er eens laurierblaadje en 2 kruidnageltjes toe en scheutje azijn rode wijn grote ui en snuif kaneel en theelepel stevia, eet het met spruitjes of rode kool of appeltje uit de oven. Het moet zoet zuur zijn.

    Kan ook met rundvlees of konijn maar zeker ook met kip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *