Kip saltimbocca
2014-05-20- Keuken:Italiaans
- Menugang:Bijgerecht
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Kipschnitzel omwikkeld met achterham en basilicum, in een lekkere saus van witte wijn. Lekker met rijst en geroosterde groenten.
Ingredienten
• 75 gram kipfilet
• 2 plakken achterham
• Pancoating (webshop)
• 75 gram zongedroogde tomaat
• 25 ml droge witte wijn
• 4 blaadjes basilicum
• ¼ eetlepel kappertjes
• Bloem
• Versgemalen peper
• Zout
Bereidingswijze
Leg de kipfilet tussen 2 lagen plastic. Sla de kipfilet met de onderkant van een pan tot een hele dunne schnitzel. Snij de schnitzel in 2 gelijke delen, bestrooi met peper en omwikkel ze met de ham en de blaadjes basilicum en zet vast met een cocktailprikker.
Snij de tomaten in reepjes. Bestrooi de schnitzels licht met bloem. Verhit de pancoating in een grote koekenpan een bak de schnitzels aan beide kanten aan. Haal het vlees uit de pan. Schenk de wijn bij het achtergebleven “bakvet” en laat de wijn ca. 4 minuten op een laag vuur inkoken. Leg het vlees terug in de pan en laat het ca. 4 minuten gaar worden. Breng het op smaak met zout en peper. Garneer met extra blaadjes basilicum, de reepjes tomaat en de kappertjes. Lekker met rijst en geroosterde groenten (paprika, courgette).
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.