Tonijnburgers met kerrie-aardappels
2014-10-22- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 15m
Overheerlijke tonijnburgers met kerrie-aardappels.
Ingredienten
• ¼ dunne prei, in dunne ringetjes
• ¼ ei
• ¼ theelepel gemberpoeder (djahe)
• ¼ eetlepel kerriepoeder
• ½ komkommer
• Pancoating (webshop)
• ¾ eetlepel sojasaus
• 100 gram tonijn op water (uit blik)
• 100 gram voorgekookte aardkapelschijfjes
Bereidingswijze
Roerbak de aardappels op matig vuur in pancoating in 10-12 minuten bruin en gaar. Bestrooi ze tijdens het bakken met kerriepoeder, zout en peper. Giet de tonijn af, verwijder harde stukjes en prak de vis in een kom fijn. Meng prei, gemberpoeder, ei en sojasaus erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Kneed alles goed door, vorm er 4-6 balletjes van en druk ze plat. Bak de burgers in de rest van de pancoating in 2-3 minuten bruin. Snijd de komkommers in dunne plakjes en serveer die bij de tonijnburgers met kerrie-aardappeltjes. Wijnadvies: Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.