Sambal goreng daging
2014-09-21- Keuken:Indonesisch
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Sambal goreng daging met runder bieflappen. Variatie: Vervang de bieflappen met garnalen. Kan ook heerlijk zijn.
Ingredienten
• 100 gram bieflappen, in reepjes
• 1 eetlepel bouillonpoeder
• ½ eetlepel citroensap
• 1 teentje knoflook, fijngeperst
• ¼ theelepel laos
• 1 theelepel sambal oelek
• ¼ theelepel trassi (garnalenpasta)
• ½ ui, gesnipperd
• ¼ theelepel Stevia zoetstof (webshop)
Bereidingswijze
Bak de reepjes gesneden vlees mooi bruin gaar. Wrijf de ui, knoflook, sambal, trassi, laos en een klein beetje zout in een vijzel. Haal dan de mooie en gare reepjes gesneden vlees uit de pan en houd ze apart. Fruit het kruidenmengsel een paar minuten in de pan waar de jus (sap van het vlees) is achtergebleven. Voeg citroensap, bouillon en zoetstof toe en verwarm het mengsel onder voortdurend roeren tot alle vocht is verdampt, schep het gebakken vlees door het mengsel onder voortdurend omscheppen, door en door. Daarna 5 à 10 minuten op een laag pitje (zonder deksel) warm houden. Lekker met noodles. Op dezelfde wijze: Sambal Goreng Oedang (garnalen) Smakelijk eten!
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.