Runderreepjes met Shii-take
2014-09-03- Keuken:Chinees
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een bijzonder lekkere runderreepjes met Shii-take.
Ingredienten
• ¼ eetlepel allesbinder
• ½ eetlepel droge sherry
• Pancoating (webshop)
• 100 gram runderreepjes
• 37,50 gram shii-take
• 125 gram snijbonen
• 4/10 eetlepel sojasaus
• 2/10 eetlepel vijfkruidenpoeder
• Peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 4 cm. Kook ze 5 minuten in water met zout en spoel ze onder koud water af.. Snijd de stugge steeltjes van de shii-take en snijd de rest in plakjes. Verhit de pancoating in een wok of ruime braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend op een hoog vuur bruin in ca. 4-5 minuten. Schep ze uit de pan. Bak de shii-take 3 minuten in het “bakvet” en voeg de snijbonen, de sherry, de sojasaus, 0.5 dl heet water, het vijfkruidenpoeder, peper en zout toe. Breng alles aan de kook. Schep het vlees erdoor. Bind het vocht met allesbinder. Lekker met rijst en gesneden bosuitjes en rode peper.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.