Romige mosselsoep
2014-11-27- Keuken:Nederlands
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een heerlijke romige mosselsoep.
Ingredienten
• ¾ bosuitje, in ringetjes
• 25 ml campina kookroom light
• 50 gram champignons, in plakjes
• 4 gram dille, fijngesneden
• 25 ml droge witte wijn
• 125 gram kippenbouillon
• 425 gram mosselen
• Pancoating (webshop)
• Schone theedoek
Bereidingswijze
Was de mosselen; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Breng de mosselen in de bouillon en de wijn aan de kook en laat ze 2-3 minuten koken, tot ze openstaan. Neem de mosselen uit de pan. Hang een zeef boven een anderen pan, leg er een theedoek over en schenk het mosselkookvocht erop. Neem de mosselen uit de schelp (bewaar 6 mosselen in de schelp). Verhit de pancoating in een soeppan en fruit de bosui en champignons 2-3 minuten. Roer de room erdoor, schenk het mosselvocht erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken. Warm de laatste 5 minuten de mosselen mee. Bestrooi met dille.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.