Roerbak met zwaardvis en tonijn
2014-10-31- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een lekkere roerbak met zwaardvis en tonijn. Extra lekker met een pittige tomatensaus.
Ingredienten
• 1 bosuitje
• ¼ citroen
• ¾ eetlepel citroensap
• ¼ eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries)
• 50 gram haricots verts
• ½ teentje knoflook
• Pancoating (webshop)
• ¼ rode ui
• 25 gram slankie mediterranee plakken
• 37,50 gram tonijnfilet
• Versgemalen peper en zeezout
• 37,50 gram zwaardvisfilet
Bereidingswijze
Snijd de visfilets in blokken of repen. Besprenkel ze met citroensap en laat dit even intrekken. Snijd de kaas in smalle reepjes. Pel de rode ui en snijd deze in ringen of partjes. Blancheer de haricots verts 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Snijd de bosuitjes in schuine stukken van 3 cm en verdeel de gepelde teentjes knoflook in plakjes. Verhit de pancoating in een wok of hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook. Schep de drooggedepte vis, bosuitjes en haricots verts erdoor en roerbak 3-4 minuten zodat de tonijn nog licht rosé is. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de kaasreepjes door het gerecht en bestrooi de roerbak met de tijm. Garneer met parten citroen. Lekker met ciabatta en pittige tomatensaus.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.