Oosterse gehaktballetjes
2014-10-22- Keuken:Chinees
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 25m
Een lekkere variant voor gehaktballen. Oosterse gehaktballetjes
Ingredienten
• ¾ bosuitje
• ¼ Chinese kool, in fijne reepjes
• ¾ eetlepel droge sherry
• 25 ml kippenbouillon
• ½ eetlepel maizena
• Pancoating (webshop)
• ½ eetlepel(s) sojasaus
• 100 gram tartaar
• ¼ cm verse gemberwortel, geraspt
Bereidingswijze
Snijd de bosuitjes fijn en meng ze met de tartaar, de gember, maïzena en zout en peper naar smaak. Kneed de tartaar goed en draai er met vochtige handen 6 kleine ballen van. Verhit de pancoating in een braadpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Schep de ballen op een bord en houd ze warm. Schep de Chinese kool door het “bakvet” en voeg de kippenbouillon, sherry en sojasaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat de kool slinken. Leg de gehaktballen op de Chinese kool en laat ze afgedekt in 15 minuten op laag vuur verder gaar worden. Lekker met rijst. Lekker bij een glas sherry. Wijnadvies: Milde, zachte roséwijnen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.