Nasi Goreng
2014-10-24- Keuken:Indonesisch
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een heerlijke Indonesische gerecht. Nasi Goreng.
Ingredienten
• ¾ eetlepel djahe (gemalen gember)
• ½ mespunt gemalen ketoembar (koriander)
• 1/7 theelepel gemalen koenjit (kurkuma)
• 1/7 theelepel gemalen laos
• ¾ teentje knoflook, geperst
• Pancoating (webshop)
• 75 gram prei, in ringen
• 100 gram rijst
• ¼ theelepel sambal oelek
• 37,50 gram soepgroenten (diepvries)
• 1 eetlepel sojasaus
• ½ ui, fijngesnipperd
• 100 gram varkenshaas, in reepjes
• ¼ theelepel Stevia zoetstof (webshop)
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar. Meng het vlees met de sambal, de helft van de sojasaus, de knoflook, 0.5 theelepel zout, het zoetstof en de specerijen. Verhit de pancoating in een braadpan en bak hierin het vlees. Fruit intussen in een koekenpan de uisnippers in wat pancoating. Schep de ui door het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de sojasaus. Voeg de prei en de soepgroente toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 minuten al omscheppend door. Lekker met tafelzuren van Kesbeke.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.