Kruidige kabeljauw
2014-10-20- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 15m
Een lekkere kruidige kabeljauw. Probeer het eens met krielaardappeltjes.
Ingredienten
• ¾ theelepel(s) Chinees vijfkruidenpoeder
• 100 gram haricots verts
• 100 gram kabeljauwfilet, in 2 gelijke stukken
• Pancoating (webshop)
• ¼ sinaasappel
Bereidingswijze
Spray de stukken kabeljauw in met pancoating en bestrooi ze met wat zout en vijfkruidenpoeder. Boen de sinaasappel schoon en snijd er 3 dunne, grote plakken af. Snijd deze vervolgens in vieren. Spray ook deze sinaasappelstukjes in met pancoating. Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en er een lichte walm vanaf komt. Leg de stukken kabeljauw in de pan en rooster ze 3-4 minuten per kant, tot het visvlees voorzien is van mooie bruine strepen. De vis hoeft niet helemaal gaar te zijn, het binnenste mag een beetje glazig blijven. Kook intussen de haricots verts in 4-5 minuten in ruim water met zout beetgaar of gebruik hiervoor de magnetron. Leg de boontjes dan in een magnetronschaal en voeg 50 ml water toe. Dek de schaal af en verwarm de haricots verts 2-3 minuten in de magnetron op vol vermogen (750 watt). Laat ze nog 2-3 minuten nagaren. Leg de stukjes sinaasappel naast de kabeljauw en rooster ze 2-3 minuten mee. Leg de stukken kabeljauw op twee warme borden en leg de sinaasappelstukjes erop. Serveer de kabeljauw met de haricots verts en bijvoorbeeld met in de schil gekookte krielaardappeltjes.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.