Knoflookkip
2014-05-20- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 50m
Kipfilet met een heerlijke jus van knoflook en cognac. Lekker met gebakken aardappelen en een frisse salade met komkommer en tomaat.
Ingredienten
• 100 gram kipfilet
• Pancoating (webshop)
• 3 teentjes knoflook
• 1 ½ eetlepel cognac of vieux
• Peper
• Zout
Bereidingswijze
Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit wat pancoating in een pan en bak de kip in ca. 10 minuten rondom bruin. Pel de knoflook en pers 2 teentjes uit boven de kip. Bak de knoflook kort mee. Schenk de cognac of vieux en ca1 dlheet water in de pan. Plaats een deksel op de pan en stoof de kip in ca. 30 minuten, onder af en toe omdraaien, gaar. Pers kort voor het einde van de stooftijd het achtergebleven teentje knoflook uit en roer dit door het stoofvocht. Leg de kip op het bord en schenk de knoflookjus erover heen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.