Indisch stoofvlees
2014-05-25- Keuken:Oosters
- Menugang:Bijgerecht
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 2:0 h
Heerlijk Indisch stoofvlees uit de oven met hamlappen, ui, rode peper en gemberwortel. Lekker met zilvervliesrijst en sperziebonen.
Ingredienten
• 100 gram magere hamlappen, in stukjes
• 2 uien, in grof gesnipperd
• 70 gram tomatenpuree
• 0,80 teentje(s) knoflook, gehakt
• Pancoating (webshop)
• 2 eetlepels sojasaus
• Stukje rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
• ½ cm verse gemberwortel, geraspt
• Bouillon (van tablet)
• Zout, en versgemalen peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de pancoating in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet de sojasaus en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Let op, het vlees moet onder staan. Zet de pan of een ovenschaal met deksel in de oven. Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160 ºC en stoof minimaal 1 uur. Bind de saus eventueel voor het serveren met allesbinder of maïzena. Lekker met rijst en sperziebonen of broccoli.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.