Exotische stoofpot
2014-11-17- Keuken:Oosters
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 1:45 h
Een heerlijke variant stoofpot± Exotische stoofpot.
Ingredienten
• 12,50 gram gember (verse)
• 100 gram kalfslappen
• ½ theelepel knoflook
• Pancoating (webshop)
• ½ eetlepel peterselie, fijngehakt
• Snufje peper
• Snufje zout
• ¾ eetlepel sojasaus
• ¼ eetlepel tomatenpuree
• ½ ui
Bereidingswijze
Schil de gember en rasp het fijn. Pel en snipper de knoflook en de ui. Verhit de pancoating in een braadpan, zet het vuur laag en bak de kalfslapjes aan beide kanten zachtjes Haal het vlees uit de pan. Bak de ui in de pancoating zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Roer de tomatenpuree, de gember, de knoflook en de sojasaus erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. Leg het vlees terug in de pan. Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (circa 1½ uur). Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooien met de fijngehakte peterselie. Lekker met Basmati rijst en knapperig gekookte sperziebonen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.