Chinese koolrolletjes met tartaar

2014-06-20
TBB appeltje verdienen voor een foto
  • Porties: 1
  • Voorbereidingstijd: 0m
  • Kooktijd: 0m
  • Gereed: 50m

Prettig voor het oog en voor de maag: Chinese koolrolletjes gevuld met gekruide tartaar.

Ingredienten


• 100 gram tartaar
• 6 grote witte koolbladeren
• ½ grote ui
• 1 teentje knoflook
• ½ theelepel nootmuskaat
• ½ Spaanse peper
• ½ eetlepel verse peterselie
• Peper
• Zout

Bereidingswijze

Haal het dikste gedeelte van de nerf uit de witte koolbladeren. Breng water in de pan aan de kook en laat de bladeren stuk voor stuk daarin slap worden. De bladeren uit laten lekken op een schone doek. De tartaar aanmaken met geraspte ui, geperste knoflook, gesneden Spaanse peper, peper, zout, peterselie en de nootmuskaat. Vorm van de tartaar 12 rolletjes en verpak die in de koolbladeren. Leg deze op een stoommandje en zet deze in een pan met een laagje kokend water. Stoom de rolletjes in een half uur gaar.

Deel of print dit recept

  • U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
  • Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
  • Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
  • En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Inschrijven gratis nieuwsbrief

Soort recept: Ingrediënten: ,
Gemiddelde beoordeling

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 mensen hebben gestemd

Gerelateerde recepten:
  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Heldere aspergesoep

  • slanke hachee

    Slanke Hachee

  • Weekend-maaltijdsoep

    Weekend maaltijdsoep

  • TBB appeltje verdienen voor een foto

    Koolrolletjes

  • Overheerlijke bloemkoolschotel

    Overheerlijke bloemkoolschotel

Recipe Opmerkingen

Opmerkingen (2)

  1. gepost door Bep Hoogstraten Op 1 maart 2019

    Chinese koolrolletjes met tartaar
    Vandaag gemaakt. Advies en toevoeging: het gekookte water waarin de koolbladeren worden geblancheerd ook met wat zout toevoegen. Eean het tartaar een geklutst eitje toevoegen om de tartaar wat smeuïger te maken, omdat deze door het stomen wat droog wordt. Verder erg lekker!

    • gepost door Femke Coninck Op 10 april 2019

      Dank je wel Bep voor de aanvulling en suggestie. Fijn dat het recept je bevallen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *