Chinese koolrolletjes met tartaar
2014-06-20- Keuken:Chinees
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 50m
Prettig voor het oog en voor de maag: Chinese koolrolletjes gevuld met gekruide tartaar.
Ingredienten
• 100 gram tartaar
• 6 grote witte koolbladeren
• ½ grote ui
• 1 teentje knoflook
• ½ theelepel nootmuskaat
• ½ Spaanse peper
• ½ eetlepel verse peterselie
• Peper
• Zout
Bereidingswijze
Haal het dikste gedeelte van de nerf uit de witte koolbladeren. Breng water in de pan aan de kook en laat de bladeren stuk voor stuk daarin slap worden. De bladeren uit laten lekken op een schone doek. De tartaar aanmaken met geraspte ui, geperste knoflook, gesneden Spaanse peper, peper, zout, peterselie en de nootmuskaat. Vorm van de tartaar 12 rolletjes en verpak die in de koolbladeren. Leg deze op een stoommandje en zet deze in een pan met een laagje kokend water. Stoom de rolletjes in een half uur gaar.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
gepost door Bep Hoogstraten Op 1 maart 2019
Chinese koolrolletjes met tartaar
Vandaag gemaakt. Advies en toevoeging: het gekookte water waarin de koolbladeren worden geblancheerd ook met wat zout toevoegen. Eean het tartaar een geklutst eitje toevoegen om de tartaar wat smeuïger te maken, omdat deze door het stomen wat droog wordt. Verder erg lekker!
gepost door Femke Coninck Op 10 april 2019
Dank je wel Bep voor de aanvulling en suggestie. Fijn dat het recept je bevallen is.