Boeuf stroganoff met tagliatelle
2014-06-22- Keuken:Russisch
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een verantwoorde en gezonde maaltijd die altijd in de smaak valt: boeuf stroganoff geserveerd met tagliatelle.
Ingredienten
• 100 gram bieflappen
• 100 gram volkoren tagliatelle (gekookt)
• 50 gram champignon
• 1 rode paprika
• 1 ui
• 50 gram magere kwark
• 1 eetlepel grof gehakte peterselie, optie
• 1 teentje knoflook
• 1 theelepel suikervrije mosterd
• 1 eetlepel tomatenpuree
• Pancoating (webshop)
• Tijm naar smaak
• Peper
• Zout
Bereidingswijze
Snijd de bieflappen in dunne reepjes. Verwarm een pan met een zware bodem. Spray de Pancoating in de pan en bak de bieflappen in fases gaar. Breng op smaak met peper en zout. Wanneer de bieflappen zijn dichtgeschroeid schep je het vlees uit de pan. Spray de pan weer in met Pancoating. Bak nu de ui en de knoflook in de pan. Bak de ui tot deze zacht is. Doe dit op medium vuur anders gaat het te hard en met een deksel op de pan, zodat het vocht goed binnen blijft. Voeg dan de tijm, champignons en paprika toe en bak dit 5 minuten mee. Het vocht dat van de champignons komt is dan verdampt. Schep dan de tomatenpuree in de pan en bak 1 minuut mee. Schep dan de bieflapstukjes weer in de pan samen met de mosterd. Roer goed door. Haal de pan van het vuur en schep de magere kwark door het vleesmengsel. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Serveer met de tagliatelle Bij het serveren eventueel garneren met grof gehakte peterselie.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.