Sloppy Joe
2014-12-15- Keuken:Amerikaans
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 25m
Een lekkere broodje gevuld met gehakt in tomatensaus: Sloppy Joe.
Ingredienten
• 1 blaadje ijsbergsla
• 1/3 kleine ui
• ½ teentje knoflook
• 2 eetlepel(s) tomatenketchup (webshop)
• 1/3 rode peper
• pancoating (webshop)
• 100 gram volkoren broodjes
• ½ stengels bleekselderij
• 100 gram tartaar zout, peper
• 1 eetlepel tomatenpuree
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en tenen knoflook. Maak de bleekselderij schoon en snijd in reepjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Fruit de uisnippers met de reepjes selderij in een beetje pancoating zacht in 3-4 minuten. Voeg de knoflook en de peperreepjes toe en fruit kort. Voeg dan de tartaar toe en roerbak tot de tartaar zijn rode kleur verloren heeft. Kruid met zout en peper en bak circa 5 minuten. Voeg dan tomatenpuree en tomatenketchup toe en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Stapel de blaadjes sla op elkaar en rol ze op. Snijd ze in dunne reepjes. Grill eventueel de boterhammen. Verdeel het tartaarmengsel hierover, bestrooi met de slasnippers, en serveer. Lekker met extra salade.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.