Japanse kalfsoesters
2014-05-25- Keuken:Japans
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Japanse kalfsoesters, gemarineerd in sojasaus, gember, knoflook, sambal en zoetstof. Heerlijk met sperziebonen en aardappelen.
Ingredienten
• 100 gram kalfsoester
• 400 ml kalfsfond
• Pancoating (webshop)
• ¼ theelepel Stevia zoetstof (webshop)
• ½ bosuitje, fijngesneden
• ¾ teentje knoflook, geperst
• ¾ eetlepel koriander
• ½ theelepel sambal
• 2 eetlepels sojasaus
• ½ cm verse gember, geraspt
Bereidingswijze
Meng de sojasaus met de gember, de knoflook, de sambal en de zoetstof. Leg de kalfsoester in een schaal en giet de marinade erover. Wentel deze om en laat afgedekt de marinade in de koelkast intrekken. Neem de kalfsoester uit de marinade en dep ze droog. Houd de marinade apart. Verhit wat pancoating in een grillpan en grill de kalfsoester aan beide kanten ca. 3 minuten. Giet intussen de marinade in een kleine steelpan en giet er de kalfsfond bij (er zit vet aan de bovenkant van het potje kalfsfond, schep dat er af) Breng het geheel aan de kook. Laat het tot de helft inkoken. Voeg halverwege de bosuitjes toe. Giet de saus over de kalfsoesters en bestrooi het geheel tenslotte met koriander.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.