Zoetzure kip met komkommer
2014-12-08- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een lekkere zoetzure kip met komkommer. Een heerlijke combinatie met rijst.
Ingredienten
• 1 eetlepel azijn
• ½ bouillonblokje
• ½ grote ui
• 100 gram kipfilet
• ½ teentje knoflook
• ½ komkommer
• ½ paprika
• ½ peper
• Pancoating (webshop)
• Sojasaus
• 1 eetlepel tomatenpuree
Bereidingswijze
Snijd kipfilet in reepjes. – Marineer kipfilet in sojasaus met een uitgeperste teen knoflook en wat peper. – Snijd paprika en ui in blokjes van ongeveer 1×1 cm – Ontvel de komkommer, snij het in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens de helften diagonaal in plakken van ongeveer 1 cm. – Spuit pan in met Pancoating en bak de kipfilet bruin. (TIP: als het droog bakt gooi er wat warm water bij). – Als de kipfilet gaar gebakken is voeg de paprika en ui toe en bak deze mee, gooi na 3-4 min. de komkommer erbij. – Voeg nu tomatenpuree toe en net zoveel water tot je mooi sausje krijgt. – Voeg dan azijn toe en zoetstof naar smaak. – Als laatst voor extra smaak een bouillonblokje. (dit kan ook weggelaten worden). Lekker met zilvervlies- of pandanrijst.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.