Zelfgemaakte friet van de barbeque
2014-07-05- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Makkelijk en snel, zelfgemaakte friet van de barbeque.
Ingredienten
• 100 gram aardappel
• 1 teentje knoflook
• Pancoating (webshop)
• Vers gemalen peper
• Zout
Bereidingswijze
De aardappel niet schillen maar goed wassen en doormidden snijden en elke helft in 4 partjes snijden. Doe in kom de knoflook, peper en zout en de aardappelen en bespuit het geheel met pancoating, roer goed door. Leg de aardappel schijfjes ongeveer 12 minuten op de warme barbeque (het liefst een bbq met deksel) en draai ze 1 keer om. Voor extra krokante frietjes zet de deksel de laatste 2 minuten open. Lekker met zelfgemaakte ketchup.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.