Witlof uit de oven met geraspte kaas
2014-11-06- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht, Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 15m
Een lekker ovengerecht. Witlof uit de oven met geraspte kaas.
Ingredienten
• 2 plak(ken) achterham
• 100 gram gekookte aardappelen
• 25 gram geraspte 20+ kaas
• 2 stronken witlof
• Zout
Bereidingswijze
Kook de witlof in een pan met water en een beetje zout in circa 10 minuten. Verwarm de oven voor op circa 180°C Laat de witlof goed uitlekken en rol ze daarna in de ham en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi ze daarna met geraspte kaas en zet ze ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven. Kook de aardappelen in een pan met water in circa 12 minuten gaar. Let op dat de hoeveelheid eiwitten voor de avondmaaltijd 100 gram totaal is!
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.