Vruchtensorbet
2014-07-17- Keuken:Nederlands
- Menugang:Tussendoortje
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 35m
Een lekkere verfrissende vruchtensorbet.
Ingredienten
• 125 gram halve kleine meloen
• 1/2 takje citroenmelisse
• 1 kiwi
• 1/2 kleine citroen
• 1,5 eetlepel strooibare zoetstof
• 60 gram uit blikje ananasschijven op eigen sap
Bereidingswijze
Kiwi’s schillen en in stukjes snijden. In mengbeker pureren. Citroen uitpersen. Roer door kiwi-puree 1 eetlepel citroensap, 1/2 dl. water en 1 eetlepel zoetstof. Overdoen in diepvriesdoosje. In mengbeker ananas met wat sap pureren. Roer hierdoor 1/2 eetlepel citroensap en 1 eetlepel zoetstof. Overdoen in diepvriesdoosje. Van 1/2 meloen het vruchtvlees met wat sap pureren in de mengbeker. Voeg 1/2 eetlepel citroensap en 1 eetlepel zoetstof toe en roer goed. Overdoen in diepvriesdoosje. In diepvriezer de ijssoorten in ca.3 à 4 uur laten bevriezen en elk uur door elkaar prakken. Haal het ijs uit de vriezer en laat het in ca. 10 à 15 min. zacht worden. In 2 hoge glazen eerst kiwi- ijs, dan meloen-ijs en vervolgens ananas- ijs als bolletje scheppen. Garneer met een toefje citroenmelisse. Pas tijdens de bereiding de hoeveelheid citroensap en zoetstof naar smaak toe. Garneer ev. met een door de ijsbolletjes gestoken prikker, met daaraan een schijfje kiwi+ toefje citroenmelisse
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.