Visstoofpotje
2014-12-12- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een heerlijk visstoofpotje.
Ingredienten
• 1/10 citroen, schoongeboend
• 50 ml droge witte wijn
• 37,50 ml kippenbouillon zout
• ½ teentje knoflook, fijngehakt
• ½ theelepel paprikapoeder
• 1/3 rood pepertje, zonder zaad, fijngehakt
• 100 gram stevige witte visfilet, in stukken Pancoating (webshop)
• ½ tak tijn en rozemarijn, in stukken
• 1/3 blik tomatenblokjes
• 1/3 ui, grof gesneden
Bereidingswijze
1. Verhit de pancoating en bak de ui 2 tot 3 minuten. Voeg de knoflook, het pepertje en de paprikapoeder toe en bak ze 1 minuut me.
2. Knijp de halve citroen uit en blus de pan met het sap. Snij de uitgeknepen citroenhelft in stukken en schep die door het gerecht.
3. Voeg de tomatenstukjes met hun sap toe en doe de tijm en rozemarijn erbij.
4. Schenk de wijn en bouillon erbij en breng op smaak met zout. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus wat indikt.
5. Schep de vis erdoorheen en laat 5 minuten zachtjes koken. Schep eenmaal voorzichtig om. Lekker met pasta en een salade.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.