Venkel met rode ui
2014-10-17- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 15m
Een lekker vegetarische bijgerecht. Venkel met rode ui.
Ingredienten
• 25 ml droge witte wijn
• Pancoating (webshop)
• ¼ rode ui, in dunne partjes
• ½ tak rozemarijn, naaldjes van takje gerist
• 1 venkelknollen
• Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en halveer de knollen. Snijd de helften in dikke halve ringen. Verwarm de pancoating in een wok en roerbak de venkel en ui 3-4 minuten. Schenk de wijn erbij en voeg de rozemarijn toe. Draai het vuur iets lager en laat de venkel in nog 3-4 minuten sudderen, tot de wijn is verdampt en de venkel zacht en gaar is. Breng het venkel-uimengsel pittig op smaak met zout en peper. Lekker bij biefstuk of varkenshaas. Tip: Strooi de rest van de rozemarijn bijvoorbeeld over stukjes ongeschilde aardappel, schep ze om met grof zeezout en bespuit met wat pancoating en rooster ze gaar in de oven.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.