Tongrolletjes
2014-10-31- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 40m
Lekker tongrolletjes uit de oven.
Ingredienten
• 25 ml campina kookroom light
• ¼ courgette, in luciferdunne repen
• 25 ml droge witte wijn
• ¼ theelepel gemalen mierikswortel
• Staafmixer
• 75 gram tongfilet
• Zout, peper
Bereidingswijze
Kook de courgetterepen ca. 3 minuten, giet ze af en laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de tongfilets met zout en peper. Leg op elke tongfilet vervolgens enkele reepjes courgette. Rol de tongfilets op en zet ze vast met een prikker. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal en dek deze schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal 15 minuten in de oven. Breng de witte wijn aan de kook en kook hierin de rest van courgettereepjes nog 2 minuten. Pureer met een staafmixer de courgette in de witte wijn geheel glad. Voeg de room en de mierikswortel toe en warm het geheel goed door. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel een beetje van de saus over 2 borden en leg op elk bord 3 scholrolletjes. Geef de rest van saus er apart bij. Lekker met gekookte aardappels of tagliatelle en geroosterde tomaatjes.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.