Tong op een bedje van champignons
2014-09-29- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een hele lekkere tong op een bedje van champignons.
Ingredienten
• Beetje allesbinder
• Campina kookroom light
• 75 gram champignons
• ¼ droge sherry
• 25 dl droge witte wijn
• ½ eetlepel(s) gehakte bieslook
• ½ gehakte sjalot
• Peper, zout
• 100 gram tongfilet of een andere witte vissoort
Bereidingswijze
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
Stoof het gehakte sjalotje in een klein beetje pancoating en voeg er de schoongemaakte champignons aan toe. Kruid met peper & zout. Blus het geheel met witte wijn en de sherry en laat goed inkoken. Bind met een beetje allesbinder tot alles mooi gebonden is. Snijd de tongfilets in stukjes en pocheer ze in de saus. Breng op smaak. Voeg het scheutje room toe. Serveer in diepe borden en bestrooi met gehakte bieslook. Lekker met haricots verts en aardappelpuree.
Standaard afbeelding toevoegen: Leeg bord