Tomatensoep
2014-09-18- Keuken:Nederlands
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 60m
Een lekkere traditionele tomatensoep.
Ingredienten
• ½ bouillonblokje
• ½ kruidnagel
• ½ laurierblaadje
• ½ mespunt(jes) sambal oelek
• 100 gram soepgroenten
• 50 tartaarballetjes
• 200 gram verse gewassen tomaten
• 100 gram gekookte rijst
Bereidingswijze
De pan vullen met de tomaten. Steeltje van de tomaten moeten verwijderd zijn en de tomaten moeten aan twee zijden ingesneden zijn. Deksel op de pan en op kleine pit zetten, met de gasstand op half, 20 minuten lang. Tomaten door een draai-zeef halen om de pitten en vellen van het sap te scheiden. Sap terug in de pan. Hierbij toevoegen: soepgroenten, tartaar balletjes, kruidnagel, laurierblad, bouillonblok en een mespunt sambal. Deksel weer op de pan plaatsen en ongeveer een half uur op het vuur zetten(net aan de kook houden).
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.