Tomaten vissoep met rijst
2014-12-11- Keuken:Nederlands
- Menugang:Soep
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 25m
Een bijzondere lekkere soep: Tomaten vissoep met rijst.
Ingredienten
• 1/3 eetlepel dille (diepvries), ontdooid
• 1/3 eetlepel kerriepoeder
• Pancoating (webshop)
• 100 gram pangasiusfilet (diepvries), in blokjes
• 1/3 tablet visbouillon
• ½ blik tomatenblokjes (a 400 g)
• 1/3 ui, gesnipperd
• 37,50 gram zilvervliesrijst
• 1/3 dl witte wijn
Bereidingswijze
1. Verhit de pancoating in een soeppan en fruit de ui tot hij glazig ziet. Strooi het kerriepoeder erover en schep de rijst erdoor. Bak 1 minuut al omscheppend op hoog vuur.
2. Voeg de witte wijn, 125 ml water, de tomatenblokjes en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
3. Schep de pangasiusfilet door de soep en laat nog 8-10 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrooi voor het serveren met de dille.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.