Tjap Tjoy
2014-10-16- Keuken:Chinees
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Tjap Tjoy, een heerlijk bekend Chinees gerecht van gemengde groente. In plaats van kipfilet, ook te bereiden met kreeftgarnalen.
Ingredienten
• 25 gram Bamboescheuten uit water
• 25 gram Bloemkoolroosjes
• 25 gram Champignons
• 25 gram Chinese kool
• ½ mespunt djahe (gemberpoeder)
• ½ mespunt ketoembar
• 100 gram kipfilet of kreeftgarnalen
• ½ teentje knoflook
• ½ mespunt laos
• 25 gram Prei, ui of selderij
• 25 gram Rode, gele en groene paprika
• ½ mespunt sambal oelek of een spaans pepertje
• 25 gram Sperziebonen
• 25 gram Spitskool
• ½ stengel sereh of 1 mespunt serehpoeder
• 25 gram Tauge
• 25 gram Witte kool
• Zout, peper
Bereidingswijze
Doe alle kruiden inclusief de knoflook in een halve liter water voeg hier de kip of garnalen aan toe en laat het een half uur zachtjes pruttelen tot je een mooie bouillon krijgt. Groenten grof snijden. De groenten heel even aanbakken en daarna bij het (gesneden) vlees in de bouillon doen. Laat het geheel niet te gaar worden. Op smaak maken met peper en zout. Serveer met zilvervliesrijst.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.