Thaise groene salade met knapperige sjalotten
2014-07-19- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Verfrissende en zeker overheerlijk Thaise groene salade met knapperige sjalotten.
Ingredienten
• 1 ½ eetlepel Japanse sojasaus
• 1/4 Chinese kool
• 1/4 komkommer
• 1 eetlepel limoensap
• Rode peper
• 2 ½ sjalotten
• 50 gram sperziebonen
• Verse gember
• 2 takjes verse munt
Bereidingswijze
Pel de sjalotten en snij ze in dunne ringetjes. Schil de komkommer en snij deze in de lengte door, verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in dunne reepjes. Breng water aan de kook en kook de sperziebonen beetgaar. Verwijder de pitjes uit de peper en snij deze in dunne ringetjes (gebruik naar smaak). Klop een dressing van limoensap, peper, sojasaus en beetje verse gember. Laat de smaken even lekker op elkaar inwerken. Snij de chinese kool in dunnen reepjes en doe ze in een grote saladeschaal. Hak de munt fijn en schep dit door de chinese kool. Doe er de komkommerreepjes en sperziebonen op. Verdeel er de sjalottenringetjes over. Schenk er de dressing over uit en.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.