Stoofpotje van kip met spinazie, knoflook en salie
2014-12-28- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een smakelijke stoofpotje van kip met spinazie, knoflook en salie.
Ingredienten
• 200 gram bladspinazie
• 50 ml droge witte wijn
• 130 ml groentebouillon
• 100 gram kipfilet
• 2 teentje(s) knoflook
• Pancoating (webshop)
• 1 snufje peper
• 3 blaadje(s) salie
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 100 gram volkoren tagliatella
• 1 snufje zout
Bereidingswijze
Laat de spinazie ontdooien. Stoof het met een uitgeperst knoflookteentje, breng op smaak met peper en zout, blus af met 2 eetlepels groentebouillon en laat afgedekt 3 minuten garen. Kruid de kipfilet met zout en peper en bak in de pancoating. Neem de filet uit de pan en zet het vlees aan de kant. Stoof voor de saus het tweede uitgeperste knoflookteentje aan in het braadvocht samen met de tomatenpuree en salie. Blus af met de droge witte wijn en 100 ml groentebouillon. Kruid met peper en zout. Laat het vlees hierin 5-8 minuten trekken. Serveer het met volkoren tagliatella.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.