Stamppot rauwe spinazie met kip
2014-09-11- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een lekkere stamppot rauwe spinazie met kip.
Ingredienten
• 100 gram aardappelen, geschild en in stukken
• 32,50 ml campina kookroom light
• 67,50 gram kipfilet
• ¼ eetlepel milde kerriepoeder
• Pancoating (webshop)
• 200 gram anklare spinazie
• ½ ui, gesnipperd
Bereidingswijze
Aardappels in ca. 20 min. gaar koken. Ui in pancoating glazig bakken, kerriepoeder 1 min. meebakken. Kipfilets inwrijven met zout en peper en tussen ui leggen. Kip in 10 min. rondom bruin en gaar bakken. Room zachtjes verwarmen. Aardappels afgieten en met warme room tot puree stampen. Uimengsel met “bakvet” door puree mengen. Spinazie in gedeelten door puree scheppen. Stamppot op laag vuur nog even verwarmen, zodat spinazie iets slinkt. Op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets in plakjes snijden. Stamppot over twee borden verdelen en plakjes kip erop leggen.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.