Spitskool met kerriegehakt en rijst
2014-09-22- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 20m
Een bijzonder heerlijke gerecht. Spitskool met kerriegehakt en rijst.
Ingredienten
• 250 gram gesneden spitskool
• ½ grote ui
• Kerriepoeder
• ½ teentje knoflook
• 100 gram rijst
• 100 gram tartaar
Bereidingswijze
Tartaar in de wok rul bakken. Maak een kuil en bak in het “bakvocht” de uien en de knoflook. Meng de tartaar met de uien en de knoflook en bestrooi het met kerriepoeder. Meng dit geheel met de spitskool. Maak opnieuw een kuil en doe daarin wat water. Vul het op met de rijst en vul aan met water. (Verhouding = 1 kop rijst en 1 kop water. Dek de rijst af met de groenten en het vlees en druk het aan. Voeg evt. naar smaak nog sojasaus en/of sambal toe. Laat het geheel onder gesloten deksel net zo lang staan op minimale temperatuur als dat de rijst nodig heeft om gaar te worden. (is afhankelijk van de gebruikte rijstsoort). Eet smakelijk!
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.