Slastamppot
2014-10-16- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een lekkere slastamppot.
Ingredienten
• ½ krop ijsbergsla
• 100 gram kruimige aardappels
• 37,50 ml magere melk
• Pancoating (webshop)
• 100 gram runderreepjes
• Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze in 20 minuten gaar. Verwijder de onderkant van de krop ijsbergsla, snijd de krop in vieren en daarna in repen van 1-2 cm breed. Verhit de pancoating in een koekenpan en bak het reepjesvlees al omscheppend bruin en gaar. Giet de aardappels af en stamp ze grof met de melk en eventueel wat pancoating. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de sla in gedeelten door de puree en warm de stamppot op laag vuur door tot de sla gaat slinken. Schep de stamppot in twee diepe borden en verdeel het reepjesvlees erover. Tip: Deze stamppot is ook lekker met Romainesla.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.