Slanke Moussaka
2014-12-31- Keuken:Turks
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 30m
- Gereed: 30m
Een verrukkelijke Moussaka variant: Slanke Moussaka.
Ingredienten
• 100 gram aardappels
• 1 stuk aubergine
• 1 stuk halve ei
• 25 gram magere kwark
• 1 snufje oregano en kaneel naar smaak
• 1 snufje peper
• 50 gram tartaar
• 1 blik tomato fritto
• 1 stuk ui
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden. Snijd 1 aubergine in plakken en bespray ze met pancoating en bak ze. Schil 100 gram aardappels in en snijd ze in heel kleine blokjes en laat ze desgewenst even in een pan aan de kook brengen, maar giet ze dan weer meteen af. Bak in een pan met pancoating 50 gram tartaar rul en voeg hier nog een uitje en teentje knoflook toe en vervolgens zoveel tomato fritto als nodig, oregano en kaneel naar smaak. Leg dan in een ovenschaaltje om en om aubergine, aardappel, gehaktmengsel en tot slot bedek je alles met een mix van wat magere kwark waarin je 1 ei hebt geklopt en je ook klein beetje Parmezaanse kaas hebt gedaan en wat peper en bak dit in de oven af in circa 20 minuten. Garneer met veel peterselie en serveer met een salade.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.
gepost door Marleen Op 6 februari 2021
Was heerlijk!!! En meteen voor 3x gekookt. Mogen best flink wat kruiden in vind ik!! Topper!