Schnitzel in tomatensaus
2014-11-05- Keuken:Nederlands
- Menugang:Hoofdgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Een bijzonder lekkere schnitzel in tomatensaus.
Ingredienten
• ¾ eetlepel balsamico-azijn
• ¼ zakje broccoliroosjes (a 300 g, ah)
• ¼ theelepel chilipoeder
• ¾ theelepel gedroogde tijm
• 100 gram gekookte rijst
• ½ teentje knoflook, fijngesneden
• Pancoating (webshop)
• ¼ zakje panklare sperziebonen (a 250 g, ah)
• ½ eetlepel peterselie, fijngesneden
• 1 schnitzels
• ½ blik tomatenblokjes (a 400 g)
Bereidingswijze
Verhit de pancoating in een hapjespan, bestrooi de schnitzels met zout en peper en bak ze op hoog vuur aan beide kanten bruin. Voeg de tomatenblokjes met sap, de knoflook, balsamicoazijn, chilipoeder en tijm toe en stoof de schnitzels verder op een laag vuur in 25 minuten gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook intussen in een ruime pan de sperziebonen in 7-8 minuten gaar, kook de laatste 4-5 minuten de broccoli mee. Serveer de schnitzels met de tomatensaus op de rijst, strooi er de peterselie en royaal peper over. Leg de groenten ernaast.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.