Rundvleescurry met bloemkool en broccoli
2014-09-05- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Middelmatig
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 3:0 h
Een bijzonder lekkere Rundvleescurry met bloemkool en broccoli.
Ingredienten
• 62,50 gram bloemkool
• 62,50 gram broccoli
• Een beetje bloem
• ½ grote ui, fijngesnipperd
• 100 gram magere runderlappen
• 50 cl magere yoghurt
• ½ eetlepel namjai currypasta of kerriepoeder
• Pancoating (webshop)
• 50 cl vleesbouillon
• Zout
Bereidingswijze
Snijd de runderlappen in grove stukken en bestrooi ze met de bloem. Verhit de pancoating in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Schep de currypasta en de ui erdoor en bak het nog 2 minuten. Schep de yoghurt en de bouillon door het vlees. Stoof het vlees afgedekt op een heel zacht vuur in ca. 150 minuten gaar, eventuul op een vlamverdeler. Schep 20 minuten voor het einde de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes door de curry. Laat ze met het vlees gaar worden. Breng de curry op smaak met zout. Lekker met basmatirijst of aardappelpuree. Tip: bak voor een extra pittige curry een fijngehakt rood pepertjes, een teentje knoflook en wat gemalen komijn mee.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.