Romige broccolipuree met dille
2014-09-17- Keuken:Nederlands
- Menugang:Bijgerecht
- Moeilijkheid:Beginner
- Porties: 1
- Voorbereidingstijd: 0m
- Kooktijd: 0m
- Gereed: 30m
Romige broccolipuree met dille. Een heerlijk gerecht.
Ingredienten
• 150 gram broccoli
• 15 ml campina kookroom light
• Enkele druppels citroensap
• ½ eetlepel fijngesneden dille (vers of diepvries)
• 100 kruimige aardappels
Bereidingswijze
Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In ruim water met wat zout aardappels in circa 15 min. gaarkoken. Intussen broccoliroosjes van stronk snijden. Stronk dun schillen en in blokjes snijden. Broccoliroosjes en -blokjes laatste 5 min. van kooktijd aan aardappels toevoegen en beetgaar koken. Aardappels en broccoli afgieten en fijnstampen. Room en dille toevoegen en alles tot een smeuïg puree roeren. Puree op smaak brengen met enkele druppels citroensap, zout en peper. Lekker bij vis.
Deel of print dit recept
- U kunt dit recept beoordelen door het tussen 1 en 5 vorkjes toe te kennen.
- Tevens is het mogelijk om hieronder commentaar te geven over het recept of wellicht heeft u een leuke aanvulling.
- Wilt u dit recept printen doe dit dan met het kleine printsymbool hieronder naast de Social Media iconen.
- En voel u vrij om het te delen met uw vrienden of kennissen via de Social media iconen.